Info om enskilda finska soldater som stred i vinterkriget?

Diskussioner kring andra världskriget. Värd: B Hellqvist
Adde M
Medlem
Inlägg: 121
Blev medlem: 29 mar 2002 20:10
Ort: Stockholm

Info om enskilda finska soldater som stred i vinterkriget?

Inlägg av Adde M » 23 apr 2002 14:02

Hej,

Jag undrar var man kan hitta information om enskilda finska soldater (internet är en fördel) som stred under finska vinterkriget. Jag vet att man kan hitta info om de som har stupat, på finska militärarkivets hemsida, men var kan man hitta information om de som överlevde.

Lärka, Edwards någon av er som vet, eller kanske någon annan här på forumet?

MVH, och tack på förhand
Adde

Användarvisningsbild
Henric Edwards
Medlem
Inlägg: 1280
Blev medlem: 23 mar 2002 16:30
Ort: Örebro (Äntligen hemma igen)

Inlägg av Henric Edwards » 23 apr 2002 14:30

Så vitt jag vet så finns det ingen databas över deltagare i Vinter- eller Fortsättningskriget att tillgå på Internet. Däremot så finns Finska Krigsarkivet varifrån du kan beställa dokument som kan vara av intresse. I övrigt så finns ju diverse diskussionsforum där du säkert kan hitta folk som antingen kan plocka fram en del info ur sina egna källor, eller som kan hjälpa dig med att hitta det du söker i officiella arkiv.

Måste dessutom passa på att, än en gång, berömma den finska kontingenten som frekventerar Skalman.nu. De har verkligen gjort sig besvär med att hjälpa mig, i allt ifrån att skicka böcker och tidningar från Finland (helt utan kostnad för min del) till att leta i diverse arkiv å mina vägnar. Andreas Lärka har tex erbjudit sig att gräva lite hos SA-Kuva efter fotografier som kan vara intressanta för min del, samt producerat en del intressanta länkar med bildmaterial som kommer att figurera på min hemsida så småningom. För detta är jag dem evigt tacksam.

Ledsen att jag inte kunde hjälpa dig mer än så, men jag tror att du kommer hitta det du letar efter med lite hjälp från våra "husfinnar". :)~Henric Edwards

Andreas Lärka
Tidigare medlem
Inlägg: 284
Blev medlem: 26 mar 2002 06:49
Ort: Borgnäs, Finland

Inlägg av Andreas Lärka » 23 apr 2002 16:23

Så vitt jag vet så finns det ingen databas över deltagare i Vinter- eller Fortsättningskriget att tillgå på Internet.
Jepp. Så är läget. Vet inte heller om det kommer någon. Det tar väl en stund att knacka in alla uppgifter som finns över de mera än 500.000 gubbarna.

Henric. Kommer att fara till arkivet nu i mitten av maj. Skall höra av mig före jag far.

Andreas Lärka
Borgnäs, Finland